Trouwen in de gemeente Borger-Odoorn

trouwen_in_Borger_OdoornWie wil gaan trouwen, vindt in Borger-Odoorn een breed scala aan mogelijkheden. Naast de kenmerkende rust, ruimte en natuur beschikt de gemeente over een aantal bijzondere trouwlocaties, een gevarieerde groep trouwambtenaren én gunstige trouwvoorwaarden.

Melding doen bij de gemeente

Als je een huwelijk wilt aangaan, moeten beide partners hiervan melding doen bij de gemeente waar het huwelijk plaatsvinden. Deze melding kun je zowel schriftelijk als persoonlijk doen. Wil je beide formulieren persoonlijk inleveren, dan hoef je hier niet beiden bij aanwezig te zijn. Je kunt de melding vanaf één jaar tot uiterlijk twee weken voor de trouwdatum doen. Dit termijn vangt aan op het moment dat de gemeente de gegevens ontvangt. Ben je in het buitenland geboren, heb je in het buitenland gewoond en/of bezit je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je documenten bijvoegen. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente. 

Trouwlocaties

In Borger-Odoorn kun je zelf je trouwlocatie kiezen. Een plek waar veel huwelijken voltrokken worden is het gemeentehuis in Exloo. Hier kun je, ook op zon- en feestdagen, gebruik maken van de trouwzaal (de raadzaal) of een andere, kleinere zaal. Ook beschouwt de gemeente een aantal plekken als vaste trouwlocaties. Kies je voor zo'n locatie? Dan maak je de praktische afspraken rechtstreeks met de locatiehouder. Ten slotte kun je zelf een trouwlocatie kiezen op een willekeurige plek in de gemeente. Hiervoor moet de locatie wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Vaste trouwlocaties

 • Herberg De Witte Boerderij
 • Café Restaurant - Zalen boshof
 • Cultureel Centrum te Valtermond
 • Hotel / Restaurant Eeserhof
 • Landgoed De Hunzebergen
 • Judith's Landleven
 • De Margarethakerk
 • Terras Restaurant Poolshoogte
 • Horecacentrum Spa 
 • Buffetrestaurant Thijs en Aafke
 • VanSlag cultuurpodium

Zelf een locatie kiezen

Je kunt zelf een locatie kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven vorodat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt. 

Trouwambtenaren

De gemeente Borger-Odoorn heeft een aantal trouwambtenaren benoemd die jouw huwelijk kunnen sluiten. Je kunt zelf kiezen voor een trouwambtenaar die bij je past, maar ook eenmalig een familielid of bekende laten beëdigen om het huwelijk te voltrekken. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur is trouwen in het gemeentehuis gratis. Geïnteresseerd in een gratis huwelijk? Neem dan contact op met de gemeente Borger-Odoorn.

Meer informatie over trouwen in Borger-Odoorn

Gemeentehuis Borger-Odoorn
Hoofdstraat 50
7875 AD Exloo
Tel: 0591 535353
Website: www.borger-odoorn.nl
E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl

Leuke adresjes


TrouwkaartenWinkel

TrouwkaartenWinkel

luxe collectie of ontwerp zelf trouwuitnodigingen
Tilly Fotografeert

Tilly Fotografeert

bruidsfotograaf met spontane, frisse en romantische beelden
De Bruiloft Feest DJ

De Bruiloft Feest DJ

de meest romantische bruiloft drive-in show van het Noorden!

Ook interessant


De trends in bruidstaarten

De trends in bruidstaarten

Betekenis van bloemen

Betekenis van bloemen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media