Trouwen in de gemeente Coevorden

trouwen_in_CoevordenAls je wilt trouwen, dan spreek je eerst een trouwdatum af met de gemeente waar je de ceremonie wilt laten plaatsvinden. Doe dit minimaal 2 maanden voor de trouwdatum. Zo weet je zeker dat de door jouw gewenste datum beschikbaar is bij de gemeente.

Melding huwelijk

Na het bespreken van de datum moet je je huwelijk nog melden (voorheen de ondertrouw). Je kunt dit al 1 jaar voor je trouwdag doen. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor het huwelijk. De gemeente controleert dan of je met elkaar mag trouwen.

Trouwlocaties

Je mag zelf kiezen waar je trouwt. De gemeente heeft zelf drie locaties om te trouwen. Wil je op een eigen locatie trouwen? Dan moet de gemeente wel eerst toestemming geven. Maak hiervoor een afspraak.

• Het Multifunctioneel Centrum De Brink
• De Hoeksteen Coevorden
• Hof van Coevorden

Zelf een locatie kiezen

Je kunt zelf kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie meot aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt. Hieronder twee locaties binnen de gemeente Coevorden die aan de voorwaarden voldoen:

Trouwambtenaren

Jullie huwelijk wordt uitgevoerd door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Je kunt aangeven welke trouwambtenaar je graag wilt. Als je dit minimaal drie maanden van te voren aangeeft, kan de gemeente zoveel mogelijk rekening houden met jullie wensen. Het is ook mogelijk het huwelijk te laten sluiten door een ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente. Dit kost wel extra geld. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Maar je kunt op maandag om 09.00 uur en om 09.30 uur gratis trouwen in de spreekkamer van het gemeentehuis. Je mag dan maximaal zes personen meenemen. Gratis huwelijken zijn eenvoudig, er wordt bijvoorbeeld geen muziek afgespeeld en geen toespraak gehouden. 

Trouwbedrijven binnen de gemeente Coevorden

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

Bruidsboetiek Twinkel - De mooiste jurk voor de mooiste dag

Meer informatie over trouwen in Coevorden

Gemeentehuis Coevorden
Kasteel 1
7741 GC Coevorden
Tel: 0524 598598
Website: www.coevorden.nl
E-mail: info@coevorden.nl

Trouwbedrijven gemeente Coevorden


Moment Photography By Shelby

Moment Photography By Shelby

Coevorden
Sandra van der Kolk Fotografie

Sandra van der Kolk Fotografie

Sleen
Bruidsboetiek Twinkel

Bruidsboetiek Twinkel

Geesbrug

Leuke adresjes


BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

de mooiste trouwringen voor altijd

Ook interessant


De trends in bruidstaarten

De trends in bruidstaarten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media