Trouwen in de gemeente De Wolden

trouwen_in_De_WoldenHet huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je trouwen? Dan doe je eerst een 'melding voorgenomen huwelijk' in de gemeente waar je gaat trouwen. Als je in de gemeente De Wolden wilt trouwen, dan kun je telefonisch een afspraak maken. 

Trouwdatum regelen

Regel eerst een optie voor een trouwdatum bij de gemeente voordat je dit op een willekeurige locatie gaat vastleggen. Dit voorkomt teleurstellingen. Nadat je de 'melding voorgenomen huwelijk' hebt gedaan, voorzien bent van alle benodigde stukken, kan een trouwdatum definitief worden gereserveerd. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wil je ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten.

Trouwlocaties

De ceremonie voor een huwelijk kun je laten plaatsvinden op:

• Het gemeentehuis
• Een locatie naar eigen keuze

Een locatie naar keuze kan bijvoorbeeld thuis, een horecagelegenheid of een molen zijn. Je moet hiervoor op tijd een verzoek indienen bij de gemeente. Eventuele noodzakelijke vergunningen moeten geregeld zijn en de openbaarheid moet gewaardborgd zijn. Hieronder een locatie binnen de gemeente De Wolden die aan alle voorwaarden voldoet:
 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Een gratis huwelijk is mogelijk om maandag om 09.00 uur en om 09.15 uur op het gemeentehuis in een kleine spreekkamer, geschikt voor 6 personen. Alelen het ja-woord en/of handtekeningen hoeven geplaatst te worden. Er wordt geen ceremonie gegeven. De totale tijdsduur is hooguit 10 minuten. Je kunt ook kiezen voor een eenvoudige huwelijksvoltrekking op maandag en dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur op het gemeentehuis in een vergaderruimte, geschikt voor 15 personen. Er zal een korte cermeonie plaatsvinden van hooguit 20 minuten.

Trouwbedrijven binnen de gemeente De Wolden

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

Rozenhof Trouwringen - Grootste collectie trouwringen
Tentenverhuur Benjamins - Partytenten en inrichtingen

Meer informatie over trouwen in De Wolden

Gemeentehuis De Wolden
Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde
Tel: 0528 378200
Website: www.dewolden.nl
E-mail: gemeente@dewolden.nl

Trouwbedrijven gemeente De Wolden


Narline

Narline

Zuidwolde
Tentenverhuur Benjamins

Tentenverhuur Benjamins

Zuidwolde

Leuke adresjes


Jeanette de Vos-Michel

Jeanette de Vos-Michel

trouwen, gewoon heel bijzonder...

Ook interessant


Deze trouwjurk laat jou stralen

Deze trouwjurk laat jou stralen

De trends in bruidstaarten

De trends in bruidstaarten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media