Trouwen in de gemeente Midden-Drenthe

trouwen_in_Midden_DrentheMet een huwelijk leggen jij en je partner jullie relatie officieel vast bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Willen jullie trouwen in de gemeente Midden-Drenthe? Dan moet je hiervan eerst een melding doen. 

Melding huwelijk

Je kunt je huwelijk op twee manieren melden. Via een webformulier of via papieren formulieren. Dit is kosteloos. Je hoeft niet meer naar het gemeentehuis te komen om in ondertrouw te gaan. De aangifte moet minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk plaatsvinden. 

Trouwlocaties

De gemeente Midden-Drenthe heeft twee gemeentelijke trouwlocaties, namelijk:

• Het gemeentehuis in Beilen
• Het voormalig gemeentehuis in Smilde

Op beide locaties zijn groepen tot 50 personen mogelijk. 

Trouwen op een locatie naar keuze

Je mag zelf kiezen waar je trouwt. De ceremonie kan plaatsvinden zowel in een gebouw als in de openlucht. Door de partners die een huwelijk willen aangaan moet hiervoor schriftelijk een verzoek worden gedaan. Bij het verzoek dient tevens een toestemmingsverklaring van de eigenaar/ gebruiker van de betreffende locatie te worden overlegd. Wel moet de locatie aan een aantal voorwaarden voldoen. Restaurant de Warrel is een unieke trouwlocatie die aan alle voorwaarden voldoen.

Trouwambtenaren

Op de website van de gemeente vind je een overzicht van de trouwambtenaren van de gemeente Midden-Drenthe. Indien je een voorkeur hebt voor een van de trouwambtenaren, kun je dit aangeven bij de reservering van jouw melding van het huwelijk. Uiteraard hoef je geen keuze te maken. In dat geval wijst de gemeente een trouwambtenaar aan. 

Kosten huwelijk

Aan het doen van de aangifte huwelijk zijn geen kosten verbonden. Je betaalt de kosten voor de voltrekking van het huwelijk. Als tenminste één van de partners woont in de gemeente Midden-Drenthe dan kun je gratis trouwen op maandag om 09.00 uur of om 09.30 uur. Gratis trouwen vindt plaats in het gemeentehuis in Beilen. Alleen de getuigen mogen bij de huwelijkssluiting aanwezig zijn en eventueel de minderjarige kinderen van het paar zelf. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten. Je kunt geen trouwambtenaar kiezen. Je hebt vooraf geen gesprek met deze trouwambtenaar en de trouwambtenaar houdt geen speech. Een verkorte ceremonie is mogelijk op maandag t/m donderdag na 10.00 uur. Meer informatie over de verkorte ceremonie vind je op de website van de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Midden-Drenthe

Gemeentehuis Beilen
Raadhuisplein 1
9411 NB Beilen
Tel: 0593 539222
Website: www.middendrenthe.nl
E-mail: gemeente@middendrenthe.nl

Trouwbedrijven gemeente Midden Drenthe


Salon Carefull

Salon Carefull

Beilen
Restaurant De Warrel

Restaurant De Warrel

Westerbork

Ook interessant


Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen

Gebruik deze lippenstift als bruid

Gebruik deze lippenstift als bruid
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media