Alles wat je moet weten over trouwschoenen
 

Bruidsschoenen

Een schitterende jurk dragen op de mooiste dag van je leven… Dat is een droom van iedere vrouw toch? Maar met alleen de trouwjurk ben je er nog niet. Met accessoires maak je jouw look compleet. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over trouwschoenen. Een beetje hulp is vast welkom, want het vinden van de perfecte bruidsschoenen kan best moeilijk zijn. 

Help! Waar moet ik beginnen?

Wat zijn op dit moment de trends? Moet ik platte schoenen of juist hoge hakken dragen? Waar en wanneer koop ik mijn trouwschoenen? Dit zijn waarschijnlijk de vragen die door je hoofd spoken, maar ik weet zeker dat na het lezen van dit artikel, alle vragen beantwoordt zullen zijn. Het is zeker niet makkelijk om de juiste bruidsschoenen te vinden, maar er is nog nooit een bruid op blote voeten getrouwd, toch? Ook jij zult dus de perfecte trouwschoenen vinden! Lees gauw verder en kom erachter welke schoenen het beste bij jou passen.

De perfecte bruidsschoenen

Trouwschoenen kunnen jouw look maken of breken. Het is dus erg belangrijk om de perfecte trouwschoenen te vinden. Misschien heb je nog niet echt nagedacht over de schoenen omdat je denkt dat ze toch niet zichtbaar zijn. Maar niets is minder waar! Tijdens het lopen en zitten zullen jouw schoenen shinen onder je bruidsjurk. Erg belangrijk dus dat de schoenen matchen met je bruidsjurk. Schoenen moeten dus mooi zijn, maar ze moeten ook lekker zitten. Je moet er toch niet aan denken dat je na een halfuur al zere voeten hebt? 

Bruidsschoenen met hak

Welke schoenen passen het beste bij jou?

Verschillende factoren zullen een rol spelen bij het kiezen van de juiste bruidsschoenen. Waar hou je van en wat past het beste bij de trouwlocatie? Wanneer jullie gekozen hebben voor een strandbruiloft, kun je het beste platte schoenen of slippers dragen. Het is erg vervelend wanneer jouw naaldhakken steeds verdwijnen in het zand. Ook een bruiloft in het bos is niet aan te raden op hoge hakken. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt lopen op de schoenen. Ben jij niet echt een hakken drager? Laat die hoge hakken dan alsjeblieft staan. Wel zou je dan kunnen kiezen voor een schoen met een blokhakje. 

Hakken dragen? Er zijn verschillende opties!

De meeste bruiden willen op de mooiste dag van hun leven toch wel een schoen met een hakje dragen. Vaak is de bruid kleiner dan de bruidegom, dus met een hak haal je het verschil een beetje in. Ook voelen vrouwen zich enorm sexy op hakken. Ben je bang dat je niet op hakken kunt lopen? Kies dan voor schoenen met een brede hak, deze zitten vaak een stuk comfortabeler dan naaldhakken.

Platte schoenen voor de bruiloft

Ben je absoluut geen fan van hakken? Geen probleem! Tegenwoordig zijn er heel veel hippe platte schoenen te verkrijgen. Denk aan ballerina’s, sandaaltjes voor een strandbruiloft, sneakers en noem het allemaal maar op. Platte schoenen zijn zeker aan te raden voor een bruiloft op het strand of in het bos. Is de locatie waar jullie gaan trouwen niet geschikt voor hakken, maar wil je liever ook geen platte schoenen dragen? Dan is de sleehak de perfecte uitkomst!

Trouwschoenen voor bruid en bruidegom

Wanneer moet je de trouwschoenen aanschaffen?

Meestal worden de trouwschoenen pas uitgekozen nadat de droomjurk gevonden is. Zo weet je in ieder geval zeker dat de schoenen perfect zullen matchen met de bruidsjurk. Ben je echt een schoenenliefhebber? Dan zou je het natuurlijk ook nog andersom kunnen doen. De jurk dus laten matchen met je schoenen. Er is van alles mogelijk. De jurk wordt precies op de juiste lengte gemaakt van jouw bruidsschoenen, zo hoef je niet bang te zijn voor struikelgevaar.

Inlopen is erg belangrijk!

Vergeet de schoenen niet in te lopen voordat je gaat trouwen. Het moet niet zo zijn dat je na de ceremonie al niet meer kan staan door de pijn in je voeten. Begin dus echt op tijd met het inlopen van je trouwschoenen. Eerst een paar keer binnen op tapijt of vloerbedekking, zo worden ze in ieder geval niet vies. Daarna kun je ze ook eens buiten aandoen. De zool wordt op deze manier iets stroever en heb je minder kans op uitglijden.

Het vinden van de juiste bruidsschoenen is geen makkelijke klus. Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden. Maar maak je geen zorgen, want de specialisten in de bruidsmodewinkel hebben al jarenlang ervaring en kunnen jou aan de juiste bruidsschoenen helpen. Succces!

Leuke adresjes

Bruidsboetiek Twinkel

Bruidsboetiek Twinkel

maak het plaatje compleet met de juiste accessoires
Mariages Bruidsmode

Mariages Bruidsmode

bruidsaccessoires maken het plaatje compleet

Ook interessant

Gebruik deze lippenstift als bruid

Gebruik deze lippenstift als bruid
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media