Live muziek tijdens de ceremonie

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je budgetlijst samenstelt, maar zeker de moeite waard om over na te denken! Zeker wanneer je je ceremonie uniek en persoonlijk wilt maken. De goedkope oplossing is om via Spotify jouw favoriete playlist te laten horen, maar live muziek geeft echt veel meer sfeer. In dit artikel lees je alles over live muziek tijdens de ceremonie. 

Live muziek tijdens de ceremonie
Foto: Song-Smederij

Maak je ceremonie nóg persoonlijker

Trouwen doe je als het goed is maar één keer in je leven en daarom moet alles perfect zijn. Voorafgaand aan jullie trouwdag komt de trouwambtenaar bij jullie op bezoek voor een kennismakingsgesprek. Zo komt de trouwambtenaar meer over jullie te weten en kan hij of zij een persoonlijk verhaal vertellen tijdens de ceremonie. Er wordt bijvoorbeeld verteld hoe jullie elkaar ontmoet hebben en wat jullie zo speciaal aan elkaar vinden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de touwtjes in handen nemen en je geliefde zelf vertellen waarom hij/zij zo belangrijk voor je is. Maar... je kunt je ceremonie nóg persoonlijker maken! Huur een zanger(es) met pianist, saxofonist of een ander instrument om jouw favoriete nummers te laten spelen. Muziek brengt emoties naar boven en daarnaast zorgt het voor rustmomenten tussen alle lieve woorden door.

Hoeveel nummers laat je horen?

Het aantal nummers hangt af van waar jullie huwelijk plaatsvindt. Trouwen jullie voor de kerk? Dan worden er gemiddeld 6 tot 8 nummers ten gehore gebracht op de volgende momenten: binnenkomst, tussenzang, ontsteken huwelijkskaars, klaarmaken tafel, communie, Ave Maria en slotlied. Bij een wettelijk huwelijk worden er meestal 3 tot 5 nummers ten gehore gebracht. Deze momenten worden vaak muzikaal begeleid: binnenkomst, na het jawoord, tijdens het tekenen van de akte en een slotlied. Denk er goed over na welke nummers je wilt laten horen. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd even aan de zanger(es) vragen welk nummer is bij welk moment. Vaak hebben zij wel een repertoire op de website staan. 

Live muziek
Foto: LoveSound

Weddingsongs

Vinden jullie het moeilijk om nummers uit te kiezen voor jullie huwelijk? Om jullie vast een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder de modernste weddingsongs voor je op een rijtje gezet. 

♡ Guus Meeuwis - Jij bent de liefde
♡ Cristina Perri - A Thousand Years
♡ Ed Sheeran - Thinking Out Loud
♡ John Legend - All of Me
♡ Kelly Clarkson - A Moment Like This
♡ Adele - Make You Feel My Love
♡ Bruno Mars - Just The Way You Are
♡ Pharell Williams - Happy
♡ Ellie Goulding - Love Me Like You Do
♡ Gavin James - The Book of Love
♡ Train - Marry Me
♡ Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou
♡ Bruno Mars - Marry You
♡ Coldplay - Sky Full of Stars
♡ Ryann Darling - I Choose You

Muziek tijdens de ceremonie
Foto: Ellen Houben Gitaar & Zang

Staat hier een artiest tussen die jou aanspreekt? Neem dan gerust contact met hem of haar op. 

Leuke adresjes

Dorgelo Organisatieburo

Dorgelo Organisatieburo

professionele muziek voor jouw bruiloft

Ook interessant

Betekenis van bloemen

Betekenis van bloemen

Muziek op de bruiloft

Muziek op de bruiloft
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media