Trouwen in de gemeente Hoogeveen

trouwen_in_HoogeveenAls je gaat trouwen, meld je je plannen bij de gemeente. Met de gemeente maak je afspraken over de gebeurtenis. Bijvoorbreeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien. 

Jouw trouwdatum

Zodra de gemeente Hoogeveen de melding van het voorgenomen huwelijk heeft ontvangen, wordt je telefonisch benaderd voor het vastleggen van de trouwdatum en het tijdstip. Je kunt op alle dagen trouwen, behalve op zondag. 

De trouwlocatie

De trouwzaal in het raadhuis van Hoogeveen is een mooie locatie om te trouwen. De trappen naar de hoofdingang zijn zeer geschikt voor mooie trouwfoto's. De rode loper ligt uit als extra welkom voor jou en je gasten. 

Zelf een trouwlocatie kiezen

Je kunt ook zelf een voorstel doen voor een trouwlocatie. Hierbij kun je denken aan een bruiloft thuis bij jou of je familie, in een gebouw van jouw hobbyclub of sportvereniging. Er zijn enkele voorwaarden aan het trouwen buiten het raadhuis:

• Je zorgt zelf voor toestemming van de eigenaar en het schriftelijk bewijs.
• De locatie is voor iedereen toegankelijk.
• De locatie is overdekt.
• Voor de trouwambtenaar is een lessenaar en indien nodig een microfoon. 

Verder zijn er een aantal aandachtspunten, zoals voldoende stoelen, verlichting, een toilet en kleedruimte voor de trouwambtenaar. Dit alles wordt met jullie besproken. De medewerker van Burgerzaken beoordeelt of de locatei die je voorstelt voldoet aan de eisen. 

Trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, ook wel trouwambtenaar genoemd, voltrekt jullie huwelijk. Hij of zij zorgt voor een correct en plezierig verloop van jullie plechtigheid. Als je daar prijs op stelt, kan de ambtenaar een persoonlijke toespraak houden. Voor de trouwambtenaar is het in dat geval prettig om al vooraf kennis met jullie te maken. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde ambtenaar, dan kun je dit aangeven. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. De melding van het huwelijk is gratis. Op woensdag om 09.00 uur of 09.15 uur is het mogelijk om gratis te trouwen in het gemeentehuis. Wil je meer weten over het gratis huwelijk? Neem dan contact op met de gemeente Hoogeveen. 

Trouwbedrijven binnen de gemeente Hoogeveen

Romantische Trouwauto - Citroën Traction Avant te huur voor bruiloften
Schonewille Fotografie - Een fotograaf die genietn van jullie reportages
Mariages Bruidsmode - Trouwjurken in iedere prijsklasse

Meer informatie over trouwen in Hoogeveen

Raadhuis Hoogeveen
Raadhuisplein 1
7901 BP Hoogeveen
Tel: 0528 291911
Website: www.hoogeveen.nl
E-mail: info@hoogeveen.nl

Trouwbedrijven gemeente Hoogeveen


Schonewille Fotografie

Schonewille Fotografie

Noordscheschut
Romantische Trouwauto

Romantische Trouwauto

Hollandscheveld
HDJ Fotografie

HDJ Fotografie

Hoogeveen
Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Hollandscheveld
Mariages Bruidsmode

Mariages Bruidsmode

HoogeveenBezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media