Trouwen in de gemeente Westerveld

trouwen_in_WesterveldAls je wilt trouwen in de gemeente Westerveld, dan vul je een melding voorgenomen huwelijk in. Dit stond vroeger bekend als in ondertrouw gaan. Tussen het moment van ontvangst van de melding en het huwelijk zelf moeten 14 dagen zitten. De meldign is 1 jaar geldig, gerekend vanaf de datum van ontvangst door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Overleg de datum eerst met afdeling Burgerzaken van jouw trouwgemeente. Dit doe je om eventuele teleurstellingen van een reeds volgeboekte datum te voorkomen. 

Aanvraag

Je kunt de meldign vorogenomen huwelijk op 2 manieren invullen:

• Digitaal via het formulier op de website van de gemeente. Je hebt beiden een DigiD-code nodig.
• Via het printformulier op de website van de gemeente. Deze kun je persoonlijk inleveren aan de balie of opsturen.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Het Koloniekerkje
• Locatie naar keuze

Trouwen op een vrije locatie

Je kunt een verzoek doen om jouw huwelijk te laten voltrekken op een 'vrije' locatie (iedere andere locatie dan de raadzaal), mits deze voldoet aan de voorwaarden:

• Het reserveren en inrichten van de trouwruimte of vrije trouwlocatie is een verantwoordelijkheid van de partners.
• Je moet er vroegtijdig van vergewissen dat de betreffende locatie beschikbaar is.
• Indien de ruimte geschikt en beschikbaar is, moet de door de gemeente Westerveld verstrekte concept overeenkomst door de eigenaar of beheerder worden ondertekend. Hiermee geeft deze aan in te stemmen met de aanwijzing tot vrije locatie.
• De kosten voor het gebruik van de vrije locatie worden rechtstreeks door de betreffende locatie aan het bruidspaar in rekening gebracht. Dit bedrag staat los van de kosten die de gemeente voor het sluiten van een huwelijk in rekening brengt.
• De plechtigheid moet altijd worden voltrokken in een gebouw. Wel mag een terras en/of tuin behorende bij een gebouw worden gebruikt voor het voltrekken van het huwelijk, mits instemming van de trouwambtenaar en indien noodzakelijk per direct het huwelijk alsnog in dat gebouw kan plaatsvinden. 

Je kunt dit aangeven op de melding voorgenomen huwelijk. 

Trouwambtenaren

De gemeente Westerveld heeft meerdere trouwambtenaren ter beschikking. Ook is het mogelijk om het huwelijk te laten votrekken door een eigen trouwambtenaar, deze moet als trouwambtenaar in functie, benoemd en beëdigd zijn. Hiervan moeten het benoemings- en beëdigingsbesluit worden ingeleverd. 

De kosten van het trouwen in de gemeente Westerveld

Als je gaat trouwen in de gemeente Westerveld dan zijn daar uiteraard kosten aan verbonden. Op maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur biedt de gemeente de mogelijkheid om kosteloos een huwelijk aan te gaan. Deze huwelijksvoltrekking heeft een sober karakter; er wordt geen toespraak gehouden, er is alleen sprake van de officiële huwelijksvoltrekking en dit duurt ongeveer 10 minuten. Het huwelijk wordt voltrokken in een spreekkamer in het bijzijn van de getuigen. Om hiervan gebruik te maken, moet je contact opnemen met de gemeente om een datum vast te leggen en de melding voorgenomen huwelijk indienen. Één van beiden moet woonachtig zijn in de gemeente Westerveld. 

Meer informatie over trouwen in Westerveld

Gemeentehuis Diever
Raadhuislaan 1
7981 El Diever
Tel: 0521 349349
Website: www.gemeentewesterveld.nl
E-mail: info@gemeentewesterveld.nl

Trouwbedrijven gemeente Westerveld


Het Koloniekerkje

Het Koloniekerkje

Wilhelminaoord

Leuke adresjes


Jil's Weddings & Events

Jil's Weddings & Events

de dag van je leven compleet van planning tot styling
Stalhouderij Hazeleger

Stalhouderij Hazeleger

stijlvol vervoer voor elke gelegenheid

Ook interessant


Hoe zoek je een trouwpak uit?

Hoe zoek je een trouwpak uit?

Inspiratie voor jouw eigen bruidspak

Inspiratie voor jouw eigen bruidspak




Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media