Hoe zoek je een trouwpak uit?

trouwpak-suits-at-sea

Het uitzoeken van een uniek trouwpak is voor jou als bruidegom één van de belangrijkste dingen om te regelen wanneer je straks gaat trouwen. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een trouwpak? Er zijn namelijk zoveel verschillende stijlen. In dit artikel helpen wij je alvast een beetje op weg. 

Begin op tijd met zoeken

Wij raden je aan om ongeveer 6-12 maanden voor het huwelijk te gaan oriënteren en op zoek te gaan naar een trouwkostuum. Er kan een hoop stress voorkomen worden, want je hebt dan immers genoeg tijd om de beste leverancier en het perfecte trouwpak uit te zoeken. Wanneer je een trouwpak op maat wilt laten maken, is het zeker aan te raden om op tijd te beginnen met zoeken en vroegtijdig je afspraak in te plannen. 

Trouwkleding-bruidegom

Verschillende kleuren trouwpakken

De meeste bruidegoms kiezen voor een blauw of grijs trouwpak. Aan de ene kant begrijpen wij dat wel, want je speelt op save. Maar het is ook wel een beetje saai, vind je niet? Groene, rode of paarse trouwpakken kunnen bij bepaalde mensen namelijk ook heel tof staan! Breng een bezoek aan de volledig ingerichte ManCave van Suits at Sea in Biddinghuizen, exclusief voor de bruidegom, met uitzicht op het Veluwemeer. Je kunt hier uitsluitend terecht voor trouwpakken op maat en aparte, speciale of onconventionele trouwkostuums. Bekijk met de Style Artist welke kleur en style je neer wilt zetten. Uiteindelijk kun je dan de perfecte kleur voor je trouwkostuum uitkiezen. Let wel: door de enorme populariteit van Suits at Sea, moet je hier al 6-12 maanden van te voren je plekje reserveren!

De trends van dit moment

Het tweedelig trouwkostuum is terug van weggeweest. De bruidegoms van nu gaan voor een tijdloos en strak pak op maat. Het stijve driedelig trouwkostuum bestaat uit een colbert, gilet en een pantalon. Wanneer je lekker uit je dak wilt gaan tijdens het avondfeest, kun je je colbert uitdoen en dan krijgt je look ineens een hele andere uitstraling. Maar die andere uitstraling kan je ook op een andere manier bereiken met een tweedelig designer trouwpak. Ook zijn de trouwpakken met een slanke Italiaanse getailleerde pasvorm razend populair. De broeken lopen tabs toe of slank naar beneden. Bij deze look kun je een prachtig getailleerd jasje dragen zodat de schouders en taille in balans zijn. Ben jij een bruidegom met lef? Dan kun je uiteraard ook voor een trouwpak met een printje of ruitje kiezen. Deze look is overgewaaid vanuit Engeland, maar gaat het de komende jaren ook zeker goed doen in Nederland. 

Persoonlijk-trouwkostuum

Wij zijn heel erg benieuwd in wat voor trouwpak jij naar het altaar zult lopen! Het belangrijkste is dat je een trouwpak draagt waar je je goed in voelt en die qua kleur perfect matcht met de trouwjurk van je aanstaande vrouw. Good luck! 

Leuke adresjes

Whoosh'n Dance

Whoosh'n Dance

voor een unieke openingsdans...
Villa Kalkoven

Villa Kalkoven

binnen én buiten trouwen
Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Huwelijksceremonie en trouwfeest aan het water!
Sir George Gelegenheidskleding

Sir George Gelegenheidskleding

de nummer 1 in gelegenheidskleding
Harvie

Harvie

een bijzonder trouwpak op maat
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

liefde hangt in de lucht met prachtig vuurwerk
Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

mooie trouwringen van de hoogste kwaliteit en de beste prijs!
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

de mooiste trouwringen voor altijd
Annemiek Drenth

Annemiek Drenth

de (zingende) trouwambtenaar
Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst

Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!

Ook interessant

Deze trouwjurk laat jou stralen

Deze trouwjurk laat jou stralen

Alles wat je moet weten over trouwschoenen

Alles wat je moet weten over trouwschoenen

Inspiratie voor jouw eigen bruidspak

Inspiratie voor jouw eigen bruidspak

De beste trouwjurk

De beste trouwjurk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media