Welke trouwkaarten ben je nodig?

Als jullie op zoek zijn naar de trouwkaarten om jullie familie, vrienden e.d. uit te nodigen voor de trouwceremonie, bruiloft e.d, dan zul je al snel merken dat je er met alleen trouwkaarten niet meer komt. Want als je geen afzeggingen van de gasten wilt en niet telkens vragen wilt horen over het trouwfeest, dan is er reden genoeg om diverse kaartjes te laten drukken en te versturen. Niet in paniek raken nu.. wij zetten alles voor je op een rijtje. 

Hippe-trouwkaartFoto: Cotton Bird

Kies 1 lay-out voor alle kaartjes

Lees dit artikel en bepaal daarna van welke trouwkaartjes en ander drukwerk voor de trouwdag jullie gebruik willen maken. Er is geen standaard assortiment voor, omdat iedereen de trouwdag op z'n eigen manier viert. Denk goed na over het zgn.. huwelijksdrukwerk jullie allemaal gebruik gaan maken. Als je dat hebt bepaald dan kun je ook 1 stijl en lay-out kiezen voor alle kaarten.

Bruidsmeisjes, bruidsjonkers en getuigen

De bruidskinderen en de getuigen kun je simpelweg een appje sturen met de vraag of ze op de trouwdag aan jullie zijde willen zijn, maar dat kan beter..... Bestel voor de bruidsmeisjes, bruidsjonkers en getuigen leuke kaartjes in hetzelfde thema als de trouwkaarten, menukaartjes e.tc. Zie je de verraste gezichten al voor je als ze jullie verzoekje op zo'n mooi kaartje in de bus krijgen? Op dat moment zal het eerste jawoord jullie al snel bereiken. 

Save the date kaarten

Het is belangrijk dat alle familie, vrienden e.d. aanwezig kunnen zijn als jullie gaan trouwen. Dan is het verstandig om te beginnen met het versturen van save the date kaarten. Dankzij de save the date kaarten zetten jullie bruiloftsgasten al in een vroeg stadium de trouwdatum in hun agenda. Veel meer dan jullie trouwplannen en de trouwdatum verklik je nog niet in deze kaarten. Dit zijn dan ook eigenlijk wel de meest belangrijke kaarten dus. Want je wilt toch niet dat een beste vriend of vriendin of naaste familie er niet bij is als jullie gaan trouwen.

save_the_date_trouwen_trouwkaarten_SoetzappigFoto: Soetzappig

Change the date kaarten

Change the date kaarten horen wel in dit rijtje thuis, maar we gaan er vanuit dat je ze niet nodig gaat zijn. Mocht dat wel het geval zijn, dan kun je ze in ieder geval snel online bestellen, vanuit de serie die je toch al gebruikte voor alle andere trouwkaartjes. Het wijzigen van jullie trouwdatum kan uiteraard diverse redenen hebben. Daar gaan we nu maar even niet verder op in. 

Menukaartjes

Voor een geslaagd huwelijksdiner zal de tafel mooi gedekt zijn of is het buffet met culinaire liefde bereid. Menukaartjes in de zelfde lay-out als al het andere drukwerk is daarbij zeker wel een finishing touch! Waarschijnlijk weet je in een later stadium pas wat het menu op jullie trouwdag wordt, maar je kunt de menukaartjes zelfs nog kort voor de trouwdag bestellen.

Bedankkaartjes

Een huwelijksbedankje bij vertrek voor alle gasten is voor iedereen een leuke herinnering aan jullie trouwdag. En aan die bedankjes hoort dan ook een lief bedankkaartje die jullie vooraf aan de bedankjes kunnen strikken. Uiteraard in zelfde lay-out als alle andere kaartjes van jullie trouwdag.

bedankkaartjes_trouwen_trouwkaartFoto: Studio Koekepeer

Online trouwkaarten en ander huwelijksdrukwerk

Bepaal eerst in welke stijl, thema en seizoen jullie trouwdag zal plaatsvinden. Ga je daarna online oriënteren om de trouwkaarten e.d. uit te zoeken. Wacht in ieder geval niet te lang met het versturen van de save-the-date-kaarten en de "wil je mijn getuige/bruidskindje zijn".

Tot zo ver...

Mocht je het leuk vinden om iets te lezen over allerlei zgn.. etiquetteregels voor de trouwdag, lees dan ook ons artikel over etiquette en trouwen...

Leuke adresjes

Wedding Designs

Wedding Designs

speciale en pakkende trouwkaarten...
CreAlied

CreAlied

houten kaarten voor elke gelegenheid
Cotton Bird

Cotton Bird

een mooie bruiloft begint met een bijzondere trouwkaart!
Pretty Orange

Pretty Orange

zoek een trouwkaart in jouw stijl en begin met bewerken
Koningkaart

Koningkaart

zelf een trouwkaart maken om door een ringetje te halen
MyCards.nl

MyCards.nl

kies een mooie trouwkaart uit onze ruime collectie
Kaartje2go

Kaartje2go

prachtige trouwkaarten maken voor een mooie bruiloft
Made for Moments

Made for Moments

vier de liefde met een persoonlijke trouwkaart
Gupje

Gupje

onze trouwkaarten kunnen altijd naar wens worden aangepast!

Ook interessant

De trends in bruidstaarten

De trends in bruidstaarten

Handige tips

Handige tips

Versiering en aankleding van een huwelijk

Versiering en aankleding van een huwelijk

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Live muziek tijdens de ceremonie

Live muziek tijdens de ceremonie

Etiquette

Etiquette

Veel gestelde vragen over Trouwkaarten, welke kaartjes ben allemaal je nodig?

Het doel van Save the Date Kaarten voor de bruiloft is dat jullie gasten de trouwdatum alvast in hun agenda kunnen zetten zodat er geen dubbele verplichting op jullie trouwdatum komt. De officiële trouwkaart met alle gegevens verstuur pas later.

De Save the Date Kaarten kun je bijna niet te vroeg versturen, het is tenslotte ook een eerste melding. Tussen de 4 en 6 maanden voor de trouwdatum is normaal. Maar als je gaat trouwen in de vakantieperiode of op een feestdag of tijdens die populaire dorpsfeesten, dan is het verstandig om deze nog iets eerder te versturen. Ga je in het buitenland trouwen, dan maken jullie gasten er vaak een short brake of vakantie van. Dan is het verstandig om de kaarten circa 10 maanden tot 1 jaar voor de trouwdatum al te versturen.

De kaarten die je nodig kunt zijn als je gaat trouwen: Save the date kaarten, change the date kaarten, vraagkaartjes voor de bruidskinderen of zij jullie bruidsmeisje of bruidsjonker willen zijn (leuk!), de trouwkaarten, routekaartjes bij een mystery bruiloft, menukaarten en bedankkaartjes.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media