De trends in bruidstaarten

Vroeger... Als je vroeger ging trouwen dan ging je naar de bakker om klakkeloos zo'n standaard bruidstaart te bestellen. Maar dat is nu echt passé. De banketbakker is zeker wel een specialist gebleven, maar de keuze in soorten, vormen, smaken en dus mogelijkheden is enorm uitgebreid. Momenteel kijken we eerst naar de stijl, de locatie of het thema van de trouwdag. Je kunt dan ook kiezen uit een prachtige bruidstaart, cupcakes, sweet-table of natuurlijk een combi van die 3. Of wat dacht je van een sweet-table op jullie trouwdag? Dat is echt helemaal de bom!! Wij hebben de trends in bruidstaarten (en alle andere lekkernijen voor de trouwdag) voor je op een rij gezet! 

De trends in bruidstaarten
Foto: Sweet Vibes

♡ 1 (semi) naked cake als bruidstaart

De (semi) naked cake is al lang populair. En deze trend blijven we ook vast nog wel een tijdje tegenkomen in bruidstaartenland. Meestal wordt een naked cake versierd met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden uitsluitend pure ingrediënten gebruikt en verder geen toevoegingen. Er wordt alleen en laag botercrème aangebracht om de verschillende lagen smaakvol te "lijmen". Dit is de bruidstaart die sowieso niet mag ontbreken op een bruiloft met het bohemian of festival thema. En wat ons betreft ook niet op iedere andere buitenbruiloft!

Naked cake bruiloft
Foto: Sweet Vibes

♡ 2 Bruidstaarten met een metallic-look

Bruidstaarten met een metallic-look zijn als een knaller binnengekomen bij de vraag naar bijzondere bruidstaarten. Deze trouwtaart is te herkennen aan de strakke lijnen en een prachtige metallic-look. De kleuren van de taart bepaal je helemaal zelf: van goud en zilver tot brons en andere metallic keuren... er is van alles mogelijk! En wil je de taart een extra romantisch tintje geven? Dan kun je de bruidstaart laten decoreren met prachtige bloemen. Jullie trouwfotograaf voor de bruiloft in Drenthe zal er vanuit zijn vakgebied zeker ook van smullen! En daarna met een vorkje in plaats van de camera zeker ook.

Bruidstaart met metallic look
Foto: Cake Affair

♡ 3 De drip cake bruidstaart

Dit is dé trend waar we niet meer omheen kunnen. Het is in no-time  in onze top-10 van de bruidstaarten binnen komen stuiven. De drip cake bruidstaarten zijn echt prachtig en uniek. Meestal wordt de dripcake met chocolade ganache of karamelsaus gemaakt. Dit wordt lekker royaal aan de bovenkant van de trouwtaart gegoten om dan langzaam over de rand van de taart te glijden. Ook hier kun je weer decoreren met mooie bloemen, zodat je een hele bijzondere bruidstaart creëert. 

Drip cake bruidstaart
Foto: Sam & Nel's Taarten

♡ 4 De bruidstaart met een marmerlook

Taarten en lekkernijen met een marmerlook waren in de seventies ook al helemaal populair en heeft zich nu dus weer weer helemaal vanuit de 70's teruggevochten voor een plekje in onze top 10 van bruidstaarten! Vooral de marmeren bruidstaart met allerlei heldere kleuren behoort zeker tot de favorieten. Je kunt de harde uitstraling van de marmerlook bruidstaart ook verzachten met mooie bloemen of maak 'm glamoreus met eetbaar bladgoud. Laat jullie bruiloftsgasten maar eens proberen om daar met de vingers af te blijven  ogen ook niet van deze taart af kan houden😋

Bruidstaart met marmerlook
Foto: Sweet Vibes

♡ 5 Een klassieker: de witte bruidstaart

Wat een beauty is die chique witte trouwtaart toch. Je kunt deze klassieke bruidstaart een eigentijdse look geven met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver aan de taart toevoegen voor een uniek effect. Maar met z'n toch enigszins bescheiden uitstraling is de witte bruidstaart ook helemaal gaaf oals basis op een sweet tabel of als bruidstaart omringd met chique gekleurde cupcakes en andere lekkernijen.

Witte bruidstaart
Foto: Taart je Taart

♡ 6 Romantische taart met pastelkleuren

De romantiek moet er toch wel van afspatten als jullie gaan trouwen. En met deze romantische bruidstaart ben je daarmee al een mooi eindje op weg! Want pastel gekleurde bruidstaarten zijn ook nog steeds mega populair bij de romantische bruidsparen. Denk aan zacht roze, baby-blauw of een zonnige gele bruidstaart. Je kunt de trouwtaart met pastelkleuren extra romantisch maken met bijpassende bloemen en eetbare decoratie. Wauw!

Romantische trouwtaart
Foto: TaartendooS

♡ 7. Zwarte trouwtaart met unieke details

Als je een echte opvaller als trouwtaart op je sweettable wilt zien staan dan voldoet deze lekkernij toch wel aan jullie wensen. Dit is al een aantal jaren een regelrechte trend geweest en ook gebleven! Een zwarte bruidstaart valt natuurlijk wel lekker op, op julie trouwdag! En nee dit is niet alleen een trend voor gothics e..d. Wil je de taart een uniek effect geven? Voeg dan gekleurde bloemen of juist bladgoud toe!  Vind je de zwarte bruidstaart wel gaaf, maar een beetje te gaaf, kies dan gewoon voor de gestreepte zwart-witte taart.  ook lekker hip en toch super chique.

Zwarte bruidstaart
Foto: Micha & Diana's Pâtisserie

♡ 8 Trouwtaart met geometrische vormen

Een unieke trend voor kunstenaars en andere creatievelingen... de geometrische trouwtaart Geometrische vormen geven een speels effect aan de taart. De driehoeken op de foto kun je uiteraard ook omruilen voor cirkels, diamanten of een leuke combi hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? De keuze is reuze! 

Geometrische trouwtaart
Foto: Sweet Vibes

Naast deze trends in de wereld van de bruidstaarten zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden. Kijk in ons landelijke overzicht van de specialisten in bruidstaarten en patisserie in Nederland  en informeer naar de mogelijkheden die aansluiten op jullie wensen.

Leuke adresjes

Tentenverhuur Benjamins

Tentenverhuur Benjamins

professionele partyverhuur voor bruiloften
Tilly Fotografeert

Tilly Fotografeert

enthousiaste fotograaf die graag mensen fotografeert
Moment Photography By Shelby

Moment Photography By Shelby

Bruidsfotografie, zoals jullie wensen
Schonewille Fotografie

Schonewille Fotografie

de fotograaf waarbij je lekker jezelf kunt zijn
Sandra van der Kolk Fotografie

Sandra van der Kolk Fotografie

spontane foto’s die verhalen vertellen

Ook interessant

Versiering en aankleding van een huwelijk

Versiering en aankleding van een huwelijk

Etiquette

Etiquette

Deze trouwjurk laat jou stralen

Deze trouwjurk laat jou stralen

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Live muziek tijdens de ceremonie

Live muziek tijdens de ceremonie

Veel gestelde vragen over De trends in bruidstaarten

Als je 1 of enkele vegetarische gasten op de trouwdag hebt dan kun je daar een klein vegetarisch taartje voor laten maken. Als het om 1 of 2 personen gaat kun je er ook 2, of voor de zekerheid 3 cupcakes voor laten maken in de kleuren en stijl van de bruidstaart.

De vraag naar vegetarische en veganistische bruidstaarten en cupcakes e.d. horen we steeds vaker. Je kunt op maat voor 1 of 2 personen een veganistisch taartje of cupcake laten maken maar je kunt ook kiezen voor een echt veganistisch bruidstaartje. Want er zijn altijd wel mensen die nieuwsgierig zijn naar het veganistische. De bruidstaart specialist of patissier heeft hier wel ervaring mee.

Er zitten natuurlijk veel verschillen in de prijzen van een bruidstaart. Dat komt door de ingrediënten, het aantal lagen, aantal personen, luxe niveau, etc. De kosten voor de bruidstaart per persoon, gemaakt door een patissier, ligt gemiddeld tussen de € 5,00 en € 7,00 per persoon. Het aantal lagen speelt ook een belangrijke rol bij de prijs van de bruidstaart.

Voor de prijs van een bruidstaart is het aantal personen uiteraard wel belangrijk. Maar ook het type bruidstaart zoals een 3- of 4 lagen bruidstaart, de gebruikte ingrediënten, het luxe niveau e.d. spelen een grote rol in de kosten voor de bruidstaart. Je kunt altijd informeren of er een match gemaakt kan worden tussen jullie budget voor de bruidstaart en het aantal personen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media