De trends in bruidstaarten

Vroeger gingen bruidsparen naar de bakker om een standaard bruidstaart te bestellen, maar dat is passé. De banketbakker is wel een specialist gebleven, maar de keuze in vormen en smaken is enorm uitgebreid. Allereerst wordt er naar de stijl van de bruiloft gekeken. Kiezen jullie voor een prachtige bruidstaart of hebben jullie liever een bruidstaart buffet? Of wat dacht je van een sweet table op je trouwdag? Wij hebben de trends in bruidstaarten voor je op een rij gezet! 

De trends in bruidstaarten
Foto: Sweet Vibes

♡ 1 (semi) naked cake als bruidstaart

De (semi) naked cake is al lang populair. Deze trend zet zichdan ook gewoon voort in bruidstaartenland. Meestal wordt een naked cake versierd met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden uitsluitend pure ingrediënten gebruikt en verder geen toevoegingen. Er wordt alleen en laag botercrème aangebracht om de verschillende lagen smaakvol te "lijmen". Dit is de bruidstaart die sowieso niet mag ontbreken op een bruiloft met het bohemian of festival thema. En eigenlijk ook niet op iedere andere buitenbruiloft!

Naked cake bruiloft
Foto: Sweet Vibes

♡ 2 Bruidstaarten met een metallic-look

Bruidstaarten met een metallic-look zijn sterk in opkomst. De taart is te herkennen aan de strakke lijnen en een prachige metallic-look. De kleuren van de taart bepaal je helemaal zelf: van goud en zilver tot brons en andere metallic keuren... er is van alles mogelijk! En wil je de taart een extra romantisch tintje geven? Dan kun je de bruidstaart laten decoreren met prachtige bloemen.

Bruidstaart met metallic look
Foto: Cake Affair

♡ 3 De drip cake bruidstaart

Dit is dé trend waar je bijna niet meer omheen kunt. De drip cake bruidstaarten zijn echt prachtig en uniek. Meestal wordt de drip cake met chocolade ganache of karamelsaus gemaakt. Dit wordt rijkelijk aande bovenkant van de trouwtaart gegoten om dan langzaam over de rand van de taart te glijden. Voeg er prachtige bloemen aan toe om een geheel eigen stijl te creëeren. 

Drip cake bruidstaart
Foto: Sam & Nel's Taarten

♡ 4 De bruidstaart met een marmerlook

Een marmerlook was vooral hot in de seventies, maar is weer helemaal terug! Vooral de marmeren bruidstaart met verschillende (heldere) kleuren behoort tot de favoriet. Je kunt de look verzachten met mooie bloemen of maak 'm glamoreus met eetbaar bladgoud. Wij weten zeker dat jij je ogen ook niet van deze taart af kan houden!

Bruidstaart met marmerlook
Foto: Sweet Vibes

♡ 5 Klassiek: De witte bruidstaart

Bij een stijlvolle bruiloft is deze trend niet weg te denken. Je kunt deze klassieke bruidstaart een eigentijdse look geven met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver aan de taart toevoegen voor een uniek effect. 

Witte bruidstaart
Foto: Taart je Taart

♡ 6 Romantische taart met pastelkleuren

Wanneer jullie gaan trouwen mag romantiek natuurlijk niet ontbreken. En met deze bruidstaart ben je al een eind op weg! Want pastel gekleurde bruidstaarten zijn ook nu nog steeds mega populair. Denk aan zacht roze, baby-blauw of een zonnige gele bruidstaart. Je kunt de taart extra romantisch maken met bijpassende bloemen en eetbare decoratie. 

Romantische trouwtaart
Foto: TaartendooS

♡ 7 Zwarte taart met unieke details

Willen jullie een opvallende bruidstaart? Dan is dit dé trend die bij jullie past. Een zwarte bruidstaart trekt namelijk alle aandacht. En nee dit is niet alleen een trend voor gothics. Wil je de taart een uniek effect geven? Voeg dan gekleurde bloemen toe. Valt jullie keuze op een fondanttaart? Ga dan voor een gestreepte zwart-witte taart, lekker trendy en super chique.

Zwarte bruidstaart
Foto: Micha & Diana's Pâtisserie

♡ 8 Trouwtaart met geometrische vormen

Een unieke trend voor kunstenaars en andere creatieve mensen. Geometrische vormen geven een speels effect aan de taart. Je kunt de driehoeken natuurlijk ook inruilen voor cirkels, diamanten of een leuke mix hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Geometrische trouwtaart
Foto: Sweet Vibes

Naast deze trends in de wereld van de bruidstaarten zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden. Kijk in ons overzicht van de specialisten in bruidstaarten en patisserie en informeer naar de mogelijkheden die aansluiten op jullie wensen.

Leuke adresjes

Sandra van der Kolk Fotografie

Sandra van der Kolk Fotografie

spontane foto’s die verhalen vertellen
Tilly Fotografeert

Tilly Fotografeert

enthousiaste fotograaf die graag mensen fotografeert
Cuisinerie Mensinge

Cuisinerie Mensinge

een charmante trouwlocatie aan de rand van het bos
Fotostudio Kristel

Fotostudio Kristel

mogen wij jullie bijzondere dag vastleggen?
Tentenverhuur Benjamins

Tentenverhuur Benjamins

professionele partyverhuur voor bruiloften
Moment Photography By Shelby

Moment Photography By Shelby

Bruidsfotografie, zoals jullie wensen
Schonewille Fotografie

Schonewille Fotografie

de fotograaf waarbij je lekker jezelf kunt zijn

Ook interessant

Deze trouwjurk laat jou stralen

Deze trouwjurk laat jou stralen

Live muziek tijdens de ceremonie

Live muziek tijdens de ceremonie

Etiquette

Etiquette

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Hoe zit het met die trouwkaarten-etiquette

Versiering en aankleding van een huwelijk

Versiering en aankleding van een huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media