Versiering en aankleding van een huwelijk

Versiering bruiloft

Het vermoeden bekruipt ons dat je binnenkort gaat trouwen. Want anders was je namelijk niet op deze pagina terecht gekomen. De bruiloft is een van de mooiste dagen uit je leven. Deze dag moet zowel voor jullie als voor jullie gasten perfect verlopen. Zoals je misschien wel weet, moet er ontzettend veel geregeld worden. Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor de bruiloft is de locatie. Maar hoe maak je van deze locatie een èchte trouwlocatie? Daar gaan we je in dit artikel natuurlijk alles over vertellen. 

Decoratie op je bruiloft

Jullie hebben vast en zeker een prachtige (trouw)locatie uitgekozen. Maar hoe mooi deze ook is, bij een huwelijk is versiering en aankleding van essentieel belang. Een persoonlijke touch is tegenwoordig onmisbaar en dat kun je creëren met de juiste decoratie. Er zijn heel veel verschillende soorten bruiloft decoraties. Denk aan muurdecoratie, deurdecoratie, raamdecoratie, tafelversiering, versiering voor op de trouwauto, buiten decoratie, hangende decoratie en nog veel meer. De versiering is in verschillende materialen verkrijgbaar en past bij elk budget. Zelfs met kleine details kun je je bruiloft heel persoonlijk maken. 

Aankleding en versiering voor een bruiloft

Versiering voor de ceremonie

De mooiste dag van je leven begint met de ceremonie. Hier gaan jullie elkaar het ja-woord geven en beloven jullie elkaar de eeuwige trouw. Een heel romantisch en bijzonder moment dus. Je maakt de ceremonie pas echt compleet met mooie versiering. De ceremoniestoelen zijn heel goed te decoreren met bloemen of prachtige strikken van tule of lint. Maar wat ook zeker een speciaal effect zal geven, is een rode loper. Mocht de kleur rood niet helemaal bij jullie thema passen, dan zou je ook voor wit of een andere kleur kunnen kiezen. 

(Rode) lopers op je bruiloft

Met een (rode) loper maak je je bruiloft compleet. Voor een klassieke en traditionele bruiloft wordt vaak een witte loper gebruikt. Deze past vaak net wat beter bij de rest van de aankleding en versiering. Rode lopers zie je regelmatig terugkomen op trouwlocaties. Bruidsparen kiezen voor een loper om contrasten aan te brengen en een speels en romantisch effect te creëren. Maar naast de rode en witte loper, zijn er ook andere kleuren lopers verkrijgbaar! Het is geen dure aanschaf en zal tegelijkertijd een chique uitstraling toevoegen aan jullie mooiste dag. 

Decoratie voor een buiten bruiloft

Creatieve decoratie voor bruiloften

Lampionnen, slingers, ballonnen en confetti worden nog altijd gebruikt op bruiloften. Het geeft een vrolijke uitstraling en is tegelijkertijd zeer betaalbaar. Deze versiering is in vele vormen, kleuren en grootte bij de sfeermakers op trouwfeesten  verkrijgbaar. Maar er is meer, veel meer… Om je bruiloft een persoonlijke touch te geven, zou je bijvoorbeeld een krijtbord kunnen ophangen met jullie namen + trouwdatum.  Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in handlettering. Zij kunnen echt de mooiste creaties voor je maken.

Decoratie voor op de tafels

Tijdens het diner heb je misschien alleen oog voor het eten, maar ook hier is decoratie onmisbaar. Denk aan mooie kaarsen op de tafels of bloemversiering. Hiermee creëer je dan weer even dat romantische sfeertje. Wanneer je veel verschillende tafels hebt en werkt met een tafelschikking, dan zou het handig zijn om de tafels allemaal een nummer te geven. Zo weten je gasten precies bij welke tafel ze kunnen gaan zitten. Je kunt dit ook doen met houten letters in plaats van nummers. Wil je nog een stapje verder gaan? Werk dan met plaatskaartjes. 

Bloemen op je bruiloft

‘Doe het zelf’ decoratie

Creatief aangelegd? Dan kun je ervoor kiezen om de decoratie zelf te maken. De goedkoopste oplossing en als het goed is ook helemaal naar je eigen zin. De winkels liggen vol met knutselspulletjes, dus waarom niet? Lint, touw en tule zijn de perfecte materialen om je bruiloft mee te versieren. Ik zou zeggen; ga lekker aan de slag en maak de decoratie voor je bruiloft zelf. Begin wel op tijd, want er gaat wel wat werk in zitten! 

Wij wensen je heel veel succes met de voorbereidingen van jullie trouwdag!

Leuke adresjes

Accent Partyservice

Accent Partyservice

de bruiloftspecialist met lekker eten en drinken
WILDLANDS

WILDLANDS

ja-woord met de leeuwen als getuige
Kinds Verhuur

Kinds Verhuur

de specialist in partyverhuur voor bruiloften
Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Zaal- en Partycentrum Schoonhoven

Huwelijksceremonie en trouwfeest aan het water!
Candlebagplaza

Candlebagplaza

betaalbare sfeer artikelen
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

balloons decoratie voor jouw bruiloft
Rides4Fun

Rides4Fun

trouwen in een amerikaanse politieauto
Whoosh'n Dance

Whoosh'n Dance

voor een unieke openingsdans...
FotoSnap

FotoSnap

unieke partyverhuur om toffe momenten vast te leggen
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

liefde hangt in de lucht met prachtig vuurwerk
Tentenverhuur Benjamins

Tentenverhuur Benjamins

professionele partyverhuur voor bruiloften

Ook interessant

Fotograaf voor de bruiloft

Fotograaf voor de bruiloft

Handige tips

Handige tips

Trouwringen en de materialen

Trouwringen en de materialen

Betekenis van bloemen

Betekenis van bloemen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media