De pre wedding loveshoot 

Nu je trouwplannen hebt en daarom zeker regelmatig online kijkt naar alle onderdelen van de trouwdag, dan zul je ook de term pre-weddingshoot of loveshoot tegen komen. In dit artikel geven wij het de naam pre-weddingshoot. Nu vraag jij je misschien wel af wat het doel van deze fotoshoot is, en wat de nut er van is. En natuurlijk wat de kosten van zo'n loveshoot zijn. Dat gaan we je hier uitleggen. We hebben het in dit artikel regelmatig over de trouwfotograaf in Drenthe, maar dat is omdat dit artikel is geschreven op TrouweninDrenthe.nl. 

love-shoot

Een click met de trouwfotograaf

De pre-weddingshoot is een fotoshoot die de trouwfotograaf maakt, die op de trouwdag ook de trouwreportage verzorgt. Deze fotoshoot vindt enkele maanden voor de trouwdag plaats. 1 van de doelen van deze pre-weddingshoot is dat jullie alvast een soort van band opbouwen met de fotograaf uit Drenthe en kunnen wennen aan het poseren voor de camera en ook om op bepaalde momenten juist lekker jezelf blijft als de fotograaf staat te klikken.  En zo ontdek je ook wat jullie wel of niet ligt en m.b.t. de stijl van de trouwfoto's, etc...

pre_wedding_shoot_tilly_fotografeertFoto: Tilly Fotografeert | enthousiaste fotograaf in Drenthe die graag mensen fotografeert

Waarom maak je een pre weddingshoot?

Het woord pre-weddingshoot geeft al weer wat het inhoudt... deze vindt dus plaats vóór jullie trouwdag. Wanneer je exact de pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf gaat schieten hangt af van verschillende factoren die we je hier straks zullen toelichten. Want je moet uiteraard eerst weten wat naast het wennen aan de trouwfotograaf en zijn of haar camera, verder nog het doel van deze extra fotoshoot is.

Alles draait om de klik

In ieder geval is dus het wennen aan het schieten van de trouwfoto's op de fotolocatie en de trouwlocatie en feestlocatie in Drenthe e.d. Want als je daar op de trouwdag zelf nog aan moet wennen, dan loop je achter de feiten aan. Want dat zie je dan na jaren telkens maar weer terug in de trouwfoto's. Ook kom je er zo achter of je die klik ook met de fotograaf krijgt. Heel belangrijk, want de trouwfotograaf zal op jullie trouwdag bijna continu dicht bij jullie zijn. En dan moet dat natuurlijk wel goed aanvoelen. Daarnaast is de pre-weddingshoot ook nog eens een extra onderdeel binnen jullie budget van de trouwdag. ook daarom moet je hier dan ook wel goed en verstandig mee omgaan. Want... de foto's uit de pre-weddingshoot moet of kun je ook nog voor meer belangrijke onderdelen binnen de voorbereiding op de trouwdag gebruiken.

love_shoot_tilly_fotografeertFoto: Tilly Fotografeert 

Nuttige foto's van deze loveshoot

Deze loveshoot is ten eerste een prachtige fotoreportage die jullie voor het laatste keer als ongehuwden op het perfecte plaatje vastlegt . Omdat deze pre-weddingshoot nog niet in jullie trouwkleding maar gewoon lekker in je privé kloffie gemaakt wordt, kun je de foto's daarna ook nog voor veel andere toepassingen gebruiken. Om te beginnen als profielfoto voor de verschillende social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Google+, e.d. Ook worden de foto's van de pre-weddingshoot gebruikt voor de trouwkaarten, bedankjes e.d.

Foto's voor de trouwkaarten

De trouwkaarten maak je gedeeltelijk zelf online bij de aanbieders van de trouwkaarten in Drenthe e.d. Je kunt online zelf de trouwkaarten designen. Hierbij is het erg leuk en origineel om je eigen foto's uit de pré-weddingshoot te gebruiken. Als je vooraf al weet dat je dat gaat doen dan kun je er tijdens de pre-weddingshoot al rekening mee houden dat je door de bruidsfotograaf mooie, gekke, hippe of lovely foto laat maken die echt te gek is om voor de trouwkaarten te gebruiken. En doe je dat ook met de eventuele save-the-date kaarten en de menukaartjes.

love_shoot_tilly_fotografeert_drentheFoto: Tilly Fotografeert 

Bedankkaartjes

Als jullie na de receptie of bruiloft ook bedankjes meegeven aan de bruiloftsgasten, dan is het leuk om hier ook een bedankkaartje aan toe te voegen. Een mooie of coole foto van jullie samen is hierbij een origineel idee. Hou hier dan alvast rekening mee tijdens de loveshoot. Laat jullie bruidsfotograaf dit alvast weten zodat die er rekening mee kan houden in de planning. Een loveshoot of pre-weddingshoot is dan misschien wel een extra post in het budget van de trouwdag, maar op deze manier kun je er vele voordelen uithalen die de kosten ruimschoots goed maken.  

Leuke adresjes

Tilly Fotografeert

Tilly Fotografeert

spontane, frisse en romantische bruidsreportages
Sandra van der Kolk Fotografie

Sandra van der Kolk Fotografie

spontane foto’s die verhalen vertellen
HDJ Fotografie

HDJ Fotografie

laten we samen magie maken!
Moment Photography By Shelby

Moment Photography By Shelby

Bruidsfotografie, zoals jullie wensen
Jenneke Lok fotografie

Jenneke Lok fotografie

Persoonlijk en pure bruidsfotografie
Schonewille Fotografie

Schonewille Fotografie

de fotograaf waarbij je lekker jezelf kunt zijn

Ook interessant

Trouwkaarten, welke kaartjes ben allemaal je nodig?

Trouwkaarten, welke kaartjes ben allemaal je nodig?

Een trouwfotograaf die aan jullie wensen voldoet

Een trouwfotograaf die aan jullie wensen voldoet

Fotograaf voor de bruiloft

Fotograaf voor de bruiloft

Trouwringen en de materialen

Trouwringen en de materialen

De trends in bruidstaarten

De trends in bruidstaarten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Overijssel

Volg ons op social media